Oljka ob svoji 15. obletnici izvolila vodstvo stranke

V nedeljo, 06. 06. 2021 so članice in člani Oljke na volilnem kongresu izvolili vodstvo stranke ter proslavili svojo 15. obletnico delovanja. Za predsednico stranke je bila izvoljena Vida Gračnar iz Kopra, za podpredsednika Aleksij Tomljanovič iz Pirana.

Oljka je bila ustanovljena na ustanovnem kongresu 08. 06. 2006. Od takrat še lokalne koprske stranke, je prerasla v regijsko stranko Slovenske Istre. Oljka je svoje delovanje nadgradila v letu 2017, ko je postala polnopravna članica Evropske svobodne zveze (European Free Alliance). V svojem nagovoru je Gračnarjeva izpostavila nekaj ciljev stranke, med katerimi sta v ospredju zavzemanje za poseben status Istre v okviru napovedane nove pokrajinske zakonodaje ter izboljšanje volilnega izida na naslednjih lokalnih volitvah.

Sporočilo Evropske svobodne zveze (European Free Alliance)

Ob dnevu Evrope je EFA v znamenju vrednot in solidarnosti med evropski narodi, ko tudi obeležujemo mir in enotnost, pripravila in objavila video-sporočilo.

Odgovori na pobude podane v okviru 20. redne seje občinskega sveta MO Koper

V okviru 20. redne seje sta občinska svetnika Oljke, mag. Patrik Peroša in Vida Gračnar podala pobude in vprašanja. V okviru 21. redne seje so bili prejeti odgovori. Več v nadaljevanju.

21. redna seja občinskega sveta MO Koper (pobude 13 – 16)

V okviru seje občinskega sveta Mestne občine Koper (27. 05. 2021) sta občinska svetnika Oljke Vida Gračnar in mag. Patrik Peroša podala 16 pobud. V nadaljevanju je podan četrti sklop štirih pobud.

EasyCookieInfo