Pobuda: Prodaja zemljišča za namen izgradnje prostora za zabavo za mlade

V Mestni občini Koper, pa tudi širše širom slovenske Istre, ni primernega prostora za druženje in zabavo – kot npr. diskoteka ali podoben prostor z daljšim obratovalnim časom. Splošno znano je, da so se v zadnji letih zaprli vsi večji takšni prostori v vseh štirih občinah v Istri. V Oljki menimo, da je mladini in drugim željnim nočne kulturno-glasbene zabave potrebno zagotoviti ustrezen prostor, zato podajamo pobudo o prodaji zemljišča, s katero si nadejamo čim prejšnjo izgradnjo primernega prostora s strani zasebnega investitorja (kot npr. diskoteko / plesno dvorano / glasbeni paviljon oz. podobne objekte s pripadajočo podporno infrastrukturo). 

Odgovori na pobude podane v okviru 21. redne seje občinskega sveta MO Koper

V okviru 20. redne seje sta občinska svetnika Oljke, mag. Patrik Peroša in Vida Gračnar podala pobude in vprašanja. V okviru 21. redne seje so bili prejeti odgovori. Več v nadaljevanju.

22. redna seja občinskega sveta MO Koper – pobude

V okviru 22. redne seje občinskega sveta Mestne občine Koper, sta Vida Gračnar in mag. Patrik Peroša podala, v nadaljevanju predstavljene pobude:

Sprememba prometnega režima na odseku enosmerne ceste od Pristaniške ulice do krožišča parkirne hiše Belveder

Ob nedavni otvoritvi parkirne hiše Belveder se je spremenil tudi prometni režim na tem delu ceste Kopališkega nabrežja. Vozila, ki prihajajo iz smeri Ukmarjevega trga se po novem morajo ustaviti oz. dati prednost vozilom, ki prihajajo iz parkirne hiše. Navedena sprememba prometnega režima je sprožila precej mešanih odzivov udeleženk in udeležencev v prometu. V Oljki sicer ocenjujemo, da bi bilo potrebno na novo definirati prometni režim na odseku od začetka enosmerne ceste na Pristaniški ulici pa do krožišča pri vstopu / izstopu v parkirno hišo Belveder.

Oljka ob svoji 15. obletnici izvolila vodstvo stranke

V nedeljo, 06. 06. 2021 so članice in člani Oljke na volilnem kongresu izvolili vodstvo stranke ter proslavili svojo 15. obletnico delovanja. Za predsednico stranke je bila izvoljena Vida Gračnar iz Kopra, za podpredsednika Aleksij Tomljanovič iz Pirana.

Oljka je bila ustanovljena na ustanovnem kongresu 08. 06. 2006. Od takrat še lokalne koprske stranke, je prerasla v regijsko stranko Slovenske Istre. Oljka je svoje delovanje nadgradila v letu 2017, ko je postala polnopravna članica Evropske svobodne zveze (European Free Alliance). V svojem nagovoru je Gračnarjeva izpostavila nekaj ciljev stranke, med katerimi sta v ospredju zavzemanje za poseben status Istre v okviru napovedane nove pokrajinske zakonodaje ter izboljšanje volilnega izida na naslednjih lokalnih volitvah.

EasyCookieInfo