Kdo bo skrbel za zapuščene živali?

Zadnje dneve smo priča različnim sporočilom v zvezi z Obalnim zavetiščem za zapuščene živali, vse v luči prihajajočega razpisa. Veliko je neznank o dogajanjih v ozadju, kar bo seveda čas pokazal.
V Oljki zagovarjamo, da z zavetiščem upravlja Marjetica Koper d.o.o. tudi v prihodnje, glede na dosedanje zelo dobro skrb za zapuščene živali. Zagotovo je še prostora za izboljšave, a to je seveda odvisno od višine sredstev, ki jih zagotovijo istrske občine.


V Oljki apeliramo na vse štiri župane, da pokažejo višjo stopnjo razumevanja do te problematike. Tudi zapuščene živali sobivajo z nami in tudi zanje je potrebno ustrezno poskrbeti. Marjetica Koper je v vseh teh letih dokazala, da zmore učinkovito in ustrezno upravljati z zavetiščem, za optimalno poslovanje pa je seveda potrebnih nekoliko več finančnih sredstev.

zavetisce
VIR fotografije: Obalno zavetišče (https://bit.ly/2YVF85m)


»Težko sprejmem, da pri vseh milijonih s katerimi razpolagajo Istrske občine, se ne najde še tistih nekaj sredstev s katerimi bi zagotovili normalno poslovanje in obratovanje zavetišča, kot so že opozorili v sindikatu Marjetice Koper«, z zaskrbljenostjo pove Vida Gračnar, predsednica Oljke, ki dodaja: »z nekaj dobre volje in zadostne podpore pri sprejemanju proračuna 2022, lahko župani skupaj z občinskimi svetniki in svetnicami dokažemo, da imamo radi živali.«.