Oljka ob svoji 15. obletnici izvolila vodstvo stranke

V nedeljo, 06. 06. 2021 so članice in člani Oljke na volilnem kongresu izvolili vodstvo stranke ter proslavili svojo 15. obletnico delovanja. Za predsednico stranke je bila izvoljena Vida Gračnar iz Kopra, za podpredsednika Aleksij Tomljanovič iz Pirana.

Oljka je bila ustanovljena na ustanovnem kongresu 08. 06. 2006. Od takrat še lokalne koprske stranke, je prerasla v regijsko stranko Slovenske Istre. Oljka je svoje delovanje nadgradila v letu 2017, ko je postala polnopravna članica Evropske svobodne zveze (European Free Alliance). V svojem nagovoru je Gračnarjeva izpostavila nekaj ciljev stranke, med katerimi sta v ospredju zavzemanje za poseben status Istre v okviru napovedane nove pokrajinske zakonodaje ter izboljšanje volilnega izida na naslednjih lokalnih volitvah.

V prihodnjih mesecih bo Izvršni odbor stranke imenoval Lokalne odbore (Piran, Izola, Koper, Ankaran), kateri bodo začeli s pripravami na lokalne volitve 2022. Oljka si nadeja izvolitve svojih predstavnikov v vse štiri občinske svete v Slovenski Istri, ravno tako bodo nastopili z županskimi kandidati.