»ZA« Center urbanega športa, kulture in drugih vsebin za preživljanje prostega časa

Mestna občine Koper je obvestila javnost o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta za dopolnitev športno rekreacijskega centra Bonifika in ureditev parkovne poteze do morja.

Občinski svetnik mag. Patrik Peroša je podal pripombe in predloge na navedeni osnutek, pri čemer je izpostavila da je navedeno območje primerno za center urbanega športa, kulture in drugih vsebin za preživljanje prostega časa. Izpostavil je, da je smiselno umestiti takšne vsebine, ki trenutno nimajo svojega prostora v občini.

Med možnimi vsebinami so izpostavljene: (a) skate park, (b) ploščad za ulične plese (hip hop, breakdance, popping, street dance show idr.), (c) stena za grafite oziroma murale (stenska umetnost), (č) parkour prizorišče, (d) pump track proga, (e) prostor za slackline, (f) prostor za umetniško uprizarjanje, (g) medgeneracijski vadbeni park, (h) otroški adrenalinski park, (i) manjša plezalna stena in plezalna mreža, (j) mini golf igrišče, (k) igrišče za ulični namizni tenis, (l) igrišče za ulični badminton, (m) površina za jogo, aerobiko, pilates, zumbo in druge vadbe na prostem, (n) stena za igre z loparji (skvoš, padel idr.), (o) dve večnamenski ploščadi v skupni izmeri 50mx50m z zarisanimi črtami za določene športe (ulični mali nogomet, rokomet, hokej na rolerjih, pandolo idr.) – primerna tudi za kulture prireditve in zimsko drsališče, (p) ulična košarka (tri igrišča), (r) zunanji fitnes, (s) odbojka na travi, (š) bližnji vodni kanal (parc. št. 1556/15 k.o. 2605 Koper) se lahko nameni vsebinam povezane z mirujočo vodo (kot npr. supanje, radijsko vodena modelarska plovila idr.), (t) steza za nordijsko rolkanje, kotalkanje in rolanje, (u) ulični šah, (v) športi primerni za invalide (vrtno kegljanje, showdown, šah, paranamizni tenis  idr.), (z) gledališče na odprtem, (ž) motorični park.

 

Več si lahko preberete oz. pogledate Tukaj