DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Oljka - Andrej Čuš in Zeleni Slovenije skupaj na DZ volitve
Istra
Ponedeljek, 09 april 2018

V Oljki smo se odločili, da bomo sodelovali na letošnjih državnozborskih volitvah. Na ta način želimo uresničiti program stranke, v okviru katerega prednjači regionalizacija oz. decentralizacija Slovenije. Noben dozdajšnji poizkus regionalizacije na državni ravni namreč ni obrodil sadov; vladajoča politika v Ljubljani ni imela nikoli posluha za to vprašanje, zato je potrebno iti na volitve, pridobiti poslanca oz. poslanko v Državnem zboru in si tako izborimo glas pri pomembnih odločitvah.

Decentralizacija Slovenije je nujno potrebna, saj se bodo regije enakomerno razvijale le tako, da bodo same skrbele za svojo prihodnost. Večkrat smo že videli in občutili, kako škodljiva je lahko državna politika za lokalno okolje. Spomnimo se samo na projekte v Slovenski Istri, kjer je imela država (žal) »prste vmes«: škodljiv vinjetni sistem od mejnega prehoda z Italijo do konca avtocestnih odsekov v Slovenski Istri, kadrovanje in izčrpavanje Luke Koper, predlog nove (dodatne) avtoceste do meje s Hrvaško, pasivna politika do ribištva itd. Zagotovo lahko sami bistveno bolje vodimo lokalno oz. regionalno politiko kot ljudje iz udobnih foteljev v Ljubljani.

V Oljki smo se odločili, da bomo na državnozborskih volitvah nastopili skupaj z Andrejem Čušem in Zelenimi Slovenije. Gre za smiseln korak, saj imamo podobne programe; obe stranki tudi zagovarjata skrb za okolje in razvoj regije v okviru regionalne uprave. Stranki nista obremenjeni z ideologijo, ne nagibamo se ne na levo, ne na desno, kar nam omogoča, da delujemo projektno – vedno in zgolj v interesu ljudi.

Oljka bo na volitvah nastopala na listi Andrej Čuš in Zeleni Slovenije. Imela bo štiri kandidate, ki bodo nastopali v volilnih okrajih v Slovenski Istri (Piran, Izola, Koper I. in Koper II.).

http://www.rtvslo.si/slovenija/stranka-andrej-cus-in-zeleni-slovenije-oblikovala-tretji-blok-z-neparlamentarnimi-strankami/451042

https://www.facebook.com/110206995729311/videos/1761925883890739/

https://www.facebook.com/110206995729311/videos/1761528053930522/

 

 
.