DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Viko Kveder – županski kandidat v Piranu
Piran
Torek, 02 oktober 2018

Piranski lokalni odbor Oljke na prihajajočih lokalnih volitvah stavi na posameznike, domačine, ki so svoj poslovni uspeh dosegli s svojimi rokami in svojim delom. Prav taki ljudje namreč zagotavljajo napredek in boljšo prihodnost  za prebivalce občine, na čelu katere delujejo. Izvršni odbor Oljke Piran je zato za svojega županskega kandidata na lokalnih volitvah izbral Vika Kvedra, dolgoletnega ladjarja in priznanega turističnega delavca.

Viko Kveder se na županske volitve podaja v prepričanju, da je za občino moč narediti veliko več, kot je bilo storjenega doslej. Veliko možnosti in priložnosti, ki so bile mestu na voljo, ni bilo izkoriščenih, zaveda pa se, da bo potrebnega veliko dela, da občino ponovno postavi na zmagovito pot in pravi tir. Verjame, da bo kot župan moral delovati najprej postopno, z malimi koraki, da bo s sodelavci sploh lahko začel normalno delovati.

Na prvem mestu se Viko Kveder zavzema za popolno transparentnost delovanja občinske uprave ter vodenja občine in občinskih zadev nasploh. Zagotavlja ničelno toleranco do vsakršnih zlorab, in temu načinu dela je globoko predan.

Njegove prioritete je ustvarjanje pogojev za razvoj in dvigovanje ravni občinskega turizma; reševanje problematike parkiranja, parkirnih mest in izgradnja potrebnih garažnih hiš; prevetritev občinske športne politike (dodajanje vsebin, potrebna infrastruktura, delo z mladimi ...); ureditev bližnje in širše okolice v varne, prijetne in zanimive lokacije; spodbujanje malega podjetništva in obrti; skrb za mladinske programe ter programe za starostnike in osebe s posebnimi potrebami. Blizu mu je ideja o participativnem proračunu.

»Kot župan bi si želel, da bi občinski svet ne bil zgolj avtomat za potrjevanje sklepov ali a priori nasprotovanje, ampak za dejanske vsebinske, kvalitetne razprave. Le tako je moč doseči najboljšo rešitev za prebivalce občine – četudi te ne bile po volji posameznikov na pozicijah moči«, pravi Viko Kveder.

Viko Kveder je bil rojen 1967 v Kopru. Končal je srednjo in zatem še višjo pomorsko šolo v Portorožu.

 
.