DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novic
Vrnimo Kopru Koprsko noč
Koper
Četrtek, 08 avgust 2019

V koprskem lokalnem odboru stranke Oljka predlagajo, da se Kopru povrne blagovna znamka »Koprska noč«. Čeprav je bila letošnja osrednja prireditev mesta - Rumeno-modre noči, uspešna in odmevna, ji po oceni lokalnega odbora manjka duša, tisti žar, ki ga premoreta Koper in njegovo prebivalstvo.

»Vsi dobro poznamo zaplet v zvezi z imenom prireditve »Koprska noč«. Najprej je ime leta 2001 zaščitilo Turistično društvo Koper, kasneje, leta 2014 pa ga je prevzelo podjetje Parametrik d.o.o. v lasti Aleša Vilerja. Aleš Viler je glasbenik in poslovnež, pred kratkim je na območju nekdanjega Kemiplasa odprl koncertno prizorišče Music park Dekani – Bivje. Verjamem, da bo kot domačin čutil pripadnost do svojega kraja in bo Mestni občini Koper vrnil ime.« pravi Vida Gračnar, predsednica Lokalnega odbora Koper.

Kar zadeva same prireditev, Gračnarjeva ocenjuje, da bi se morali vanjo aktivneje vključevati bistveno večje število domačih izvajalcev, tako kot ustvarjalci in izvajalci programa kot ponudniki gostinskih in drugih storitev. »Z večjim deležem lokalnih, istrskih ponudnikov storitev bi dogodku dodali tistega duha, ki ga z leti postopoma izgublja, obiskovalcem pa prikazali vse bogastvo našega kraja, od gastronomske in enološke ponudbe do pestrega športnega, kulturnega in zabavnega programa za vse generacije kakor tudi tradicionalno nedeljsko tombolo.« meni Gračnarjeva.

Vračanje tradicije Kopru pomeni bogatenje njegove podobe in prenašanje njegovih vrednot na številne obiskovalce, ki se te prireditve udeležujejo od blizu in daleč. V koprskem lokalnem odboru stranke Oljka so zato prepričani, da bi k temu prispevala tudi vrnitev imena Koprska noč. Občinska svetnica Mestne občine Koper, Vida Gračnar bo v okviru naslednje seje občinskega sveta tudi formalno podala predlog, da občina pristopi k postopku pridobitve blagovne znamke »Koprska noč«.

 Vida Gračnar, predsednica

Lokalni odbor Koper

 
.