DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Podpis podpore za spoštovanje volje ljudstva iz leta 2003 (referendum o zaprtju trgovin ob nedeljah)
Istra
Torek, 21 november 2017

Z novelo Zakona o trgovini, ki so jo pripravili v koaliciji Liste Andreja Čuša in Zelenih Slovenije ter nekaj drugih iniciativ, sledijo predvsem ustavnemu načelu ljudske suverenosti, saj je slovensko ljudstvo na najbolj demokratičen način – z referendumom – že izglasovalo odločitev o nedeljskem delu leta 2003. Načelo socialne države pomeni zahtevo po ustrezni skrbi države za materialno in socialno varnost državljanov. 

V tem času so pobudniki s spletno peticijo dosegli podporo 10 000 državljank in državljanov Slovenije iz vseh občin, v mesecu novembru pa nameravajo s svojimi aktivnostmi nadaljevali tudi z zbiranjem podpisov podpore na stojnicah po slovenskih občinah.

Peticija je dostopna na povezavi: https://www.pravapeticija.com/zaprtje_trgovin_ob_nedeljah

Ob tem vas vabimo, da obiščete stojnico, kjer se bodo zbirali podpise podpore državljank in državljanov. V Kopru bo stojnica organizirana v sredo, 22.11.2017, na tržnici med 09:00-14:00 uro. 

Ob 10.00 uri se bo na stojnici pridružil tudi predlagatelj zakona Andrej Čuš, ki bo na voljo za medije, predstavil pa bo tudi aktualno dogajanje v zvezi z zakonom, prav tako pa bo na voljo za druge pobude in vprašanja. 

Dogodek bo potekal ne glede na vremenske razmere.

 
.