DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novic
Čas je za regijo Istra
Istra
Torek, 05 julij 2016

Zaostrovanju razmer v Luki Koper ni videti konca. Zaposleni se ne zadovoljujejo z odstopom predsednika uprave SDH Marka Jazbeca, terjajo glave vseh odgovornih ministrov in državnih sekretarjev, vlada odgovarja z grožnjami in sankcijami, predsednik vlade pa nima pojma, kako naj konflikt reši.

Oljka, stranka Slovenske Istre, ima rešitev, s katero bi zagotovila blagostanje in mir v Istri, vsem ljudem pa omogočila okolje, v katerem bi se slišal in upošteval njihov glas. Zdaj je pravi čas, da začnemo razmišljati o oblikovanju istrske regije, ki bi nas zaščitila pred nasiljem in aroganco Ljubljane in njenih politikov ter nam zagotovila možnost, da sami odločamo o svojem življenju.

Istra regija bi zaživela podobno kot druge evropske regije, ki so si že ali si šele bodo izborile avtonomijo. Korzika, Škotska, Katalonija, Baskija, Wales in številne manjše regije so dokaz, da je to mogoče in celo edino uspešno za njihov razvoj in dobrobit njihovih prebivalcev. Zato je Oljka že sprožila proces za včlanitev v Evropsko svobodno zvezo, evropsko stranko regij, in preučila postopke vzpostavljanja regionalne avtonomije.

V Oljki smo prepričani, da naši ljudje ne želijo živeti v državi, ki je tako skorumpirana kot Slovenija, v kateri politične elite iz Ljubljane uničujejo in razprodajajo državno premoženje, ignorirajo potrebe in želje prebivalcev ter si ne pomišljajo, ko skuša še zadnjemu revežu sleči hlače. Primer Luke Koper je zadnji v nizu političnih zlorab primorskega gospodarstva s to razliko, da so tokrat zaposleni in uprava Luke Koper, lokalna politika in javnost rekli Ljubljani NE.

 Upor v Luki Koper Oljka podpira in se mu pridružuje. Pri tem ponuja konstruktivno rešitev, in sicer oblikovanje avtonomne regije Istre, v kateri bi se slišal glas vseh prebivalcev in kjer bi bila njihova dobrobit prvi interes politike.

Vida Gračnar, predsednica LO Koper

Oljka – stranka Slovenske Istre

 
.