DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novic
Stranka Oljka za rešitev hirajočega gospodarstva v slovenski Istri
Istra
Sreda, 15 junij 2016

V stranki Oljka smo zaskrbljeni in nasprotujemo škodljivim načrtom vlade in nejasnemu kadrovanju v nadzornem odboru Luke Koper. Država dokazuje, da slabo gospodari s podjetji, od katerih je slovenska Istra gospodarsko odvisna. Rešitev je v decentralizaciji - regijski delitvi, pri kateri bi bila Istra samostojna regija, pripadla pa bi ji tudi odgovornost glede državnih podjetij v regiji.

Člani Oljke - stranke slovenske Istre se pridružujemo zaposlenim in širšemu vodstvu Luke Koper ter izražamo skrb zaradi slabe odločitve o menjavi treh članov nadzornega odbora Luke Koper. Nasprotujemo še enemu škodljivemu kadrovanju v državnem podjetju, ki ima pomembno gospodarsko vlogo in ki močno vpliva na lokalno prebivalstvo. V nadzornem odboru bi morali sedeti strokovnjaki iz lokalnega prostora - le to bi zagotovilo ustrezno skrb za podjetje in hkrati za lokalno okolje.

Država se je že večkrat izkazala kot slab gospodar. Žalostno dejstvo je, da politično nastavljeni nadzorni odbori poskrbijo predvsem za prodajo tujcem ali propad nekoč pomembnih in velikih podjetij (npr. Hoteli Bernardin, Kempinksi, Droga Kolinska, Istrabenz, Stavbenik, Splošna plovba ...). Prepričani smo, da bi tujcem prodana podjetja tudi v sposobnih slovenskih rokah lahko odlično poslovala. Še več; vpetost v okolje, večja odgovornost in zavedanje o potrebah lokalnih ljudi bi omogočala boljše delovanje! »Problem je v državi in njenih napačno izbranih kadrih, ki jim je za podjetja v Istri očitno vseeno,« je neposreden Valter Krmac, predsednik stranke Oljka.

Druga skrb vzbujajoča namera je prodaja večinskega (skoraj 78-odstotnega) deleža podjetja Vinakoper, ki je v lasti Luke Koper in Istrabenza. Valter Krmac razloži: »Če se to zares zgodi, nas skrbi, da bodo tujci dobili v roke najboljša kmetijska zemljišča v Istri. To bi bila velika škoda!«

Ob tem pa spremljamo novice o nadgradnjah in dosežkih železnic v Evropi. Hitri in pogosti vlaki so odlična alternativa cestnemu prometu, omogočajo tudi hiter tovorni promet in ne onesnažujejo okolja v tolikšni meri kot ostali načini transporta. Slovenija temu razvoju ne sledi, temveč z zavlačevanjem izgradnje drugega tira razvoj še dodatno zavira.

Rešitev za vse številnejše nevarnosti istrskega gospodarstva vidimo v decentralizaciji in regijski delitvi, pri kateri bi bila Istra samostojna regija. Posledično bi regijam pripadla tudi odgovornost glede podjetij v regiji. Verjamemo, da bi bil odnos do podjetij v polni ali delni državni lasti bistveno drugačen, kot ga spremljamo v preteklih 25 letih.

Valter Krmac, predsednik

Oljka – stranka slovenske Istre

 
.