DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Ustrezna parkirišča za avtodome – priložnost tudi za Izolo
Izola
Ponedeljek, 16 maj 2016

Potovanja z avtodomi postaja vse bolj priljubljena oblika aktivnega preživljanja prostega časa. Zato mora vsak turistični kraj, ki kaj da nase, poskrbeti za njihovo primerno in ustrezno namestitev. Izola je doslej to vprašanje reševala stihijsko in avtodomom namenila nekaj skromno opremljenih parkirišč na dveh lokacijah ob že obstoječih parkiriščih.

V Oljki, Lokalnem odboru Izola, predlagamo, da Izola avtodomom nameni več in bolje opremljenih parkirišč. Menimo, da bi območje bivšega Stavbenika pri Simonovem zalivu v celoti ustrezalo temu namenu, saj je dovolj veliko, primerno oddaljeno od središča mesta ter blizu hotelsko-turističnega in kopališkega območja.

Skrb za goste z avtodomi odpira novo nišo v turističnem gospodarstvu. Gre za aktivne goste, ki širijo turistično sezono na vse leto in obiskujejo kraje tudi v obmorskem zaledju. Izola bi se lahko pri tem zgledovala po dobri praksi v Kopru, kjer so vzorno opremljeno parkirišče za avtodome komaj leto dni po odprtju letos že razširili za novih osem mest.

Poleg tega bi se z ureditvijo primernega parkirišča za avtodome tudi Izola lahko vključila v nacionalno mrežo avtodomov in s tem uživala vse prednosti, ki jih tovrstno članstvo nosi s seboj. Gre predvsem za promocijo turistične destinacije, ki nagovarja posebno skupino gostov, širi dober glas kraja in uvršča mesto na turistični zemljevid Slovenije.

V stranki Oljka smo prepričani, da lahko Izola širi svojo turistično ponudbo predvsem z nišnim projekti, kakršen je aktivni turizem, na primer. Nagovarjati mora različne strukture gostov in podaljševati sezono v zimske mesece. Prav slednje pa omogočajo predvsem gostje, ki se ne zadovoljijo z urejenimi plažami in morjem, temveč želijo aktivno preživljati svoj prosti čas skozi vse leto. Avtodomi so za tovrstne goste idealna rešitev, urejena in varna parkirišča zanje pa ustrezen odziv.

Vojko Ludvik, predsednik LO Izola

 
.