DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novic
»Cerar, prste stran od Luke Koper!«
Koper
Ponedeljek, 27 junij 2016

»Cerar, prste stran od Luke Koper!«

Protivladni protest pod geslom Vstala Primorska – Vstani Slovenija, ki ga je za torek v Kopru napovedala Civilna fronta, je pravi odgovor na lomastenje vlade po Luki Koper, še zadnjem stebru primorskega gospodarstva.

Oljka, stranka Slovenske Istre v celoti podpira razloge za najširši ljudski upor proti škodljivemu delovanju Cerarjeve vlade, ki očitno želi uničiti in razprodati še zadnji steber primorskega gospodarstva. Vse svoje člane in simpatizerje zato vabimo, da se udeležijo torkovega protesta in tako izrazijo svoje nasprotovanje vladi, njeni samovolji, manipulacijam in aroganci.

Dogajanje zadnjih tednov v zvezi z Luko Koper predstavlja odkrit poskus uničevanja tega, kar je še ostalo od primorskega gospodarstva. S svojimi grobimi posegi v upravljanje Luke Koper, kadrovskimi cunamiji, grožnjami vodilnim in neresnicami v javnosti skuša vlada poteptati vse, ki ji stojijo na poti  razgradnje in (raz)prodaje Luke Koper. V svojih namerah ne izbira sredstev in ne spoštuje svojih lastnih zakonov, kaj šele, da bi upoštevala stališča Istranov, ki so v to zgodbo neposredno vpeti in od nje življenjsko odvisni.

Lažem in manipulacijam, ki jih je sposobna Cerarjeva vlada, ni videti konca, zato je sedaj čas, da vladi sporočimo: »Dovolj je bilo igric, čas je, da odidete!«

Od primorskih poslancev pričakujemo, da se aktivno vključijo v bitko za Luko Koper, ki je obenem boj za gospodarsko suvereno in bogato Istro, zaveza za razvoj in prosperiteto naše regije ter zagotovilo za varno prihodnost naših otrok. Ni dovolj, da zamrznejo svoje članstvo v stranki in čakajo, da odločijo drugi. Od njih pričakujemo, da v parlamentu zavzamejo jasno stališče in zaščitijo interese volivcev, ki so jim zaupali svoj glas. Naj zahtevajo odstope vseh odgovornih, ki so s svojim delovanjem škodili Luki Koper in celotni istrski regiji in naj si ne pomišljajo, ko bo treba zahtevati odgovornost od ministrov in državnih sekretarjev, Gašperšiča, Mramorja, Dragonje, in - če to ne bo dovolj – tudi od premierja Mira Cerarja.

Ob primeru Luke Koper postaja kristalno jasno, zakaj je oblikovanje močne istrske regije edini način, da zaščitimo našo regijo in naše ljudi pred zlorabami, parcialnimi interesi in manipulacijami ljubljanskih lobijev, ki  obvladujejo vlado. Očitno predstavlja Koper s svojim pristaniščem in močno Luko Koper za Ljubljano prevelik zalogaj pri obvladovanju Istre. Samo gospodarsko močna regija se namreč lahko upre pritiskom prestolnice – in prav to se dogajanj v tem trenutku.

Sodelovanje na torkovem protestu je zato tako rekoč državljanska dolžnost vsakega Istrana. Ljubljani moramo pokazati, da se ne damo, da bomo kot nekoč zatrli vse skomine po naši zemlji, našem delu in naših uspehih.

Živela Istra regija!

Vida Gračnar, predsednica LO Koper

Oljka – stranka Slovenske Istre

 
.