DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Domačini se ne bomo izselili, iz Istre naj se izseli ljubljanska politika!
V Oljki – stranki Slovenske Istre smo ogorčeni nad nestrpno izjavo, ki jo je na odboru za infrastrukturo, okolje in prostor pred nekaj urami prebivalcem Istre namenil minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Minister Gašperšič se je nedostojno in žaljivo opredelil do vseh tistih, ki že dolgo časa opozarjamo na popolnoma neurejen vinjetni in prometni režim na celotnem območju slovenske Istre, ki prebivalcem in obiskovalcem regije nosi samo težave. V izjavi, objavljeni v javnih občilih je dejal:

 »… tud poslušat, kako je težko ne, ko avtomobili vozijo mimo hiš; če koga to moti, naj gre z mesta ven, naj gre iz turistične regije, če ga motijo turisti…«.

Ministru Gašperšiču želimo povedati, da se nihče ne namerava izseliti iz Istre zaradi mačehovske politike, ki jo Ljubljana vodi do nje že dolgo let. Kvečjemu bi si želeli, da se končno ustanovijo regije in se trenutni centralizirani politiki odvzamejo vsa pooblastila za škodljivo upravljanje prostora, ki ga ne pozna in je ne zanima.

 Izjava ministra Gašperšiča je samo potrditev odnosa Ljubljane do naše regije in absolutnega pomanjkanja državnih razvojnih in naložbenih programov na praktično vseh področjih. Takega ministra in take politike ne rabimo. Zato prebivalci Istre, ki dobro vemo, koliko težje je pri nas življenje v poletnih časih in se temu spoštljivo prilagajamo (gneča na cestah, vodne redukcije, nočni hrup, povečana onesnaženost, ipd.) zahtevamo takojšnje opravičilo s strani ministra Gašperšiča, od predsednika vlade Mira Cerarja pa pričakujemo, da bo ministra nemudoma odstavil zaradi žaljivih in nestrpnih izjav.

V kolikor predsednik vlade Miro Cerar ne bo spoštoval utemeljene zahteve po odstopu ministra Gašperšiča, ki je s svojimi javnimi izjavami užalil več deset tisoč občanov štirih istrskih občin, bomo v Oljki pričeli s postopki odcepitve Istre in prostoru ter njenim prebivalcem končno povrnili pomen in vrednost.
 
.