DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Je vozilo iz javnega naročila „naključno“ že v garaži MOK?
Prispeval PR Oljka   
Petek, 17 maj 2013

V medijih je odjeknila novica o sumljivih okoliščinah javnega naročila za najem rabljenega vozila "z nizkimi emisijami", ki bi ga na Mestni občini Koper uporabljali za protokol in službene poti koprskega župana Borisa Popoviča.

Po navedbah medijev javno naročilo vsebuje toliko natančnosti, da je že danes jasno, da se nabavlja vozilo Audi A8 4.2 TDI v vrednosti vrtoglavih 120 tisoč evrov. V podrobnosti se ne bi spuščali, saj so mediji že vse razdelali, še manj pa se nam zdi smiselno odgovarjati na za občane žaljive navedbe službe za stike z javnostmi MOK o varčnosti nabave. Bi pa želeli Koprčane in javnost zgolj seznaniti z dejstvom, da se koprski župan Boris Popovič že kar nekaj časa na okoli prevaža prav z vozilom o katerem poročajo mediji, in sicer v družbi voznika Mestne občine Koper. Da gre dejansko za avtomobil, ki se natančno ujema s pogoji iz javnega naročila, priča tudi „naključna“ okoliščina, da je vozilo, s katerim se prevaža Popovič že predelano in ima med drugim tudi izven serijska platišča v izmeri 20“, kot so zapisana v javnem naročilu. Ta sicer predpisuje tako rekoč vse značilnosti avtomobila, ki ga Popovič že uporablja, zato nas čudi, da ni Mestna občina Koper v javnem naročilu „zaradi transparentnosti“ navedla še registrskih tablic tega avtomobila, ki so LJ SR 509.

Spomnili bi, da trenutno na koprskem okrožnem sodišču poteka kazenska obravnava zoper koprskega župana Borisa Popoviča in direktorico občinske uprave Sabino Mozetič zaradi sumov zlorabe položaja pri „prilagajanju“ javnega razpisa za prodajo nekdanjih občinskih parcel na Serminu že znanemu kupcu. Glede na to, da se obtožbe in kazenske ovadbe zoper vodstvo koprske občine vrstijo kot po tekočem traku, si ne bi želeli, da bi nabava „varčnega“ vozila v vrednosti 120 tisoč evrov temeljila na prirejenem razpisu.

Zaradi navedenih okoliščin, sumov obstoja korupcijskih tveganj, predvsem pa zaradi vse hujše recesije in slabšanja gospodarskega in socialnega položaja v Mestni občini Koper, od koprskega župana Popoviča in vodstva Mestne občine Koper zahtevamo, da nemudoma prekinejo vse dejavnosti, ki so vezane na nabavo luksuznih avtomobilov. Gre za nepotreben in potraten strošek, ki bi šel spet v breme koprskih občanov, ki niso več v stanju izpolnjevati listo županovih želja.

Oljka – stranka Slovenske Istre

 
.