DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novic
Zakaj so koprske ceste in pločniki še nevarni?
Prispeval PR Oljka   
Četrtek, 13 december 2012
Čeprav je bilo sneženje iz prejšnjega tedna napovedano, je večino ljudi tudi presenetilo. Obilno sneženje so občutili številni, verjetno večina prebivalcev Mestne občine Koper. Veliko težav so imeli občani mestnega jedra in primestnih območij, kaj šele prebivalci zaledja, ki so bili dva dni dobesedno odrezani od sveta, brez možnosti uporabe cest.

Stisko in angažiranost delavcev in vzdrževalcev cest ter njihovo dodatno obremenitev v času izrednih razmer popolnoma razumemo. Ob tem se sprašujemo, ali so naročanje, koordinacija in vodenje teh del bili primerni. Gre namreč za to, da še danes, peti dan po sneženju, prejemamo številne odzive Koprčanov, ki se pritožujejo nad stanjem cest. Te so v nekaterih delih, zlasti zaledju, še vedno poledenele, kar pa še bolj preseneča, je to, da so pod debelo plastjo ledu tudi številni pločniki, med njimi tudi množično uporabljeni v bližnjih primestnih krajih, kot so Olmo, Markovec, Semedela, Žusterna ali Šalara.

Pozivamo odgovorne na Mestni občini Koper in koprski Komunali, naj nemudoma ukrenejo vse, kar je v njihovi moči, da se poledenele ceste in pločniki uredijo na način, da bodo za naše občane varne. Največ težav imajo te dneve prav najbolj labilne skupine starejših, otrok in gibalno oviranih. Ne bi želeli, da so v ozadju današnjih težav neprimerne politične odločitve ali varčevalni ukrepi na povsem zgrešenih postavkah.

Oljka - stranka Slovenske Istre

 
.