DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novic
Lučke tudi letos samo za Popoviča in prijatelje
Prispeval PR Oljka   
Četrtek, 13 december 2012
Čeprav Mestna občina Koper izstopa kot eden večjih svetlobnih onesnaževalcev v državi, kar bo mestno blagajno v prihodnjih letih stalo milijone zaradi potratnih naložb v svetlobno infrastrukturo, bo letošnje prednovoletno obdobje temno za večino koprskih občanov. Z razumom sprejemamo varčevalne napovedi in skromnejšo okrasitev mesta, vendar smo presenečeni in razočarani, da se letos še bolj varčuje zgolj na račun zalednih in obmestnih krajev. V približno enakem obdobju lani smo se oglasili s podobnim sporočilom in protestirali proti diskriminaciji pri novoletni okrasitvi krajev izven mestnega središča. Letos so zadeve še veliko slabše, pravzaprav je težko govorili zgolj o diskriminaciji, ker gre za pravo poniževanje ljudi, ki bivajo v krajih izven mestnega središča. Če so mnogi spremljali včerajšnji slovesni prižig lučk z veseljem, so mnogi drugi ta dogodek spremljali z žalostjo, saj so na razsvetljavo čakali zaman. Te v večini Mestne občine Koper več ne bo.

Gre za novo črno poglavje brezglavega vodenja Mestne občine Koper in nekontroliranega razmetavanja javnega denarja s strani župana Borisa Popoviča in vodstva občine v preteklosti. Predimenzionirane in veliko krat nepotrebne ter izjemno drage naložbe, vrtoglave sodne odškodnine (samo v primeru Kompas MTS 3,4 milijona evrov) in več milijonske dotacije zgubaški Komunali Koper danes kažejo svoje prave učinke: mestna blagajna je prazna, prihodki se manjšajo, mesto je obremenjeno z visokimi posojili in lizingi. Namesto, da bi se v času debelih krav ravnalo gospodarno, preudarno in razvojno, se je nekontrolirano trošilo. Ceno za pretekle napake pa danes plačujejo prav tisti, ki so v največji stiski in nimajo nobene odgovornosti pri neracionalnem početju vodstva koprske občine.

Pozivamo vodstvo koprske občine, naj vendar nekaj ukrene in zagotovi vsaj nekaj prazničnega vzdušja v primestnih in zalednih krajih Mestne občine Koper. Pri milijonih, ki jih občani vsako leto prisiljeno nakažejo koprski Komunali, smo prepričani, da se lahko najdejo vsaj minimalna sredstva, ki so potrebna za postavitev skromne osvetlitve v krajih izvem mestnega središča. Vse bi radi na zadnje spomnili, da ima Mestna občina Koper veliko prebivalcev, zlasti pa otrok, tudi izven popolnoma čednega in izumetničenega mestnega središča. Želeli bi si, da se z njimi ne ravna kot z drugorazrednimi, saj to niso. Vsi smo prvorazredni občani in zato ostro nasprotujemo nečloveški odločitvi o selektivnem varčevanju.

Oljka – stranka Slovenske Istre

 
.