DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Razširjena opozicijska koalicija v koprskem mestnem svetu
Prispeval Vida Gračnar   
Sreda, 24 avgust 2011

Dan po tem, ko se je dne 20. julija konstituiral občinski svet Mestne občine Koper, sta koprska odbora stranke Oljka in stranke Zares predstavila ustanovitev kluba občinskih svetnikov obeh strank. Svetniški skupini se je pred dnevi pridružila tudi Olga Franca, občinska svetnica Slovenske ljudske stranke (SLS). Franca sporoča, »da je Mestni odbor SLS Koper na seji 17. 8. 2011 sprejel sklep, da se jaz, kot občinska svetnica, priključim vaši svetniški skupini in delujem z vami v vseh zadevah, kjer je to po poslovniku potrebno, v ostalih zadevah pa bom nastopala samostojno kot SLS. Hvala vam za vašo pripravljenost skupnega sodelovanja in sprejetja v svetniško skupino«.

V Oljki z zadovoljstvom pozdravljajo odločitev koprskega odbora SLS in so prepričani, da bo okrepljena in enotna opozicija v prihodnosti zagotovila pluralnost v koprskem mestnem svetu. »Veseli smo, da se v klub občinskih svetnikov, ki je sicer malo številčen, tudi formalno priključila občinska svetnica SLS Olga Franca, ki je sledila svetniku Zaresa Francu Juriju. Javno deklarirana opozicijska vloga je spodbudna v enoznačnem občinskem svetu, saj Mestno občino Koper sestavljajo različne skupine ljudi in interesov in se bomo kot konstruktivna opozicija zanje tudi borili. Nadejamo tudi, da se bodo glede svoje vloge v kratkem izrekle še druge stranke, ki so v našo svetniško skupino vabljene, v kolikor imajo enake cilje kot mi, in sicer zastopanja interesov vseh Koprčank in Koprčanov in ne samo enoznačne interese župana in njegove stranke,« je glede pridružitve nove članice povedal predsednik kluba občinskih svetnikov »Oljke, Zares in SLS« Viktor Markežič.

V Oljki menijo, da bo močna in ustvarjalna vloga opozicije pomembna v prihodnjih letih, ki se napovedujejo kot zelo težka. Hkrati so prepričani, da bo opozicijska svetniška skupina kljub maloštevilnosti vztrajna pri zagotavljanju interesov vseh občanov, pri preprečitvi zlorab na koprski mestni upravi in bo budno spremljala že danes alarmantno stanje občinskih financ in storila vse, kar bo v njenih močeh, da se napovedane razprodaje javnega premoženja ustavijo.

 
.