DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Župan Klokočovnik: predvolilno kampanjo si plačajte sami!
Prispeval Lokalni odbor Izola   
Torek, 21 september 2010

Ko je še pred le nekaj meseci izolska občina obudila več let mirujoč projekt izdajanja občinskega glasila Bobnič – La Crida, smo posumili, da si bo izolski župan Tomislav Klokočovnik privoščil nekaj predvolilne kampanje na račun že tako obubožane občinske blagajne.
 
Podoba in vsebina zadnjega »občinskega«, v resnici strankarskega glasila za predvolilne namene župana Tomislava Klokočovnika, sta celo nad realnimi pričakovanji, ki smo jih imeli. Izolski župan si je tokrat kot negativnega vzornika vzel koprskega župana Borisa Popoviča, ki preko glasila KP MOK na javne stroške vrši le krepitev lastne podobe in ščiti interese njegove stranke Koper je naš.

Nedvomno gre pri izdaji zadnjega izvoda glasila Bobnič – La Crida za sramotno zlorabo javnih sredstev, ki bi jih lahko izolska občinska uprava namenila vrsti socialno ogroženih družin ali obubožanih organizacij, ki so ujete v tesen primež gospodarske krize, za katero je deloma odgovorno prav trenutno - nesposobno - občinsko vodstvo.
 
Po drugi strani pa v Oljki – stranki slovenske Istre žalostno ugotavljamo, kakšna je bilanca zadnjega mandata. Listanje Klokočovnikovega predvolilnega manifesta, kaže na to, da se je izolska občinska uprava v zadnjih letih ukvarjala predvsem sama s seboj. Za občane namreč, razen nekaj pločnikov, peščico obnovljenih fasad, posajenih rož in nekaj manjših, večinoma nesmotrnih gradbenih posegov, ni naredila nič. Prav paradoksalno je zlasti dejstvo, da se Klokočovnik v zadnjem glasilu celo hvali s projekti, ki so bili izvedeni že v preteklosti, pred njegovim prevzemom vodenja občine; nekateri pa so bili izpeljani s povsem zasebnimi sredstvi, brez pomoči občine.
 
V Oljki – stranki slovenske Istre ostro obsojamo zadnje početje župana Klokočovnika in celotne občinske uprave, ki je tako dejanje podprla. Od njih zahtevamo tudi javno opravičilo in zagotovilo, da bodo s sredstvi občanov ravnali veliko bolj premišljeno, predvsem pa v javne in ne zasebne namene.

 
.