DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Popovič zavira sprejem proračuna in skriva realno stanje mestne blagajne!
Prispeval Viktor Markežič   
Četrtek, 28 oktober 2010

Mestna občina Koper ne bo sprejemala proračuna za leto 2011. Koprski župan Boris Popovič si je omislil nov manever, s katerim bi se elegantno izognil predstavitvi realnega finančnega stanja koprske mestne blagajne.
 
Občinski svetniki naj bi na redni seji 4. novembra sprejeli sklep o začasnem financiranju Mestne občine Koper v obdobju januar – marec 2011. Popovič se izgovarja na zadržanje volilnih opravil v občini, zaradi katerih naj ne bi bilo možno sprejeti občinskega proračuna za naslednje leto. 
 

Po eni strani smo presenečeni nad odločitvijo Popoviča, saj se vseskozi rad hvali s super fantastičnim proračunom. Po drugi strani pa je že očitno, da je blagajna Mestne občine Koper izsušena, saj se javna sredstva prepogosto porabljajo za neproduktivne in škodljive projekte.

V Oljki – stranki slovenske Istre smo prepričani, da gre le za predvolilni manever Popoviča in pri odložitvi sprejema proračuna ne pristanemo na izgovor o zadržanju volilnih opravil. Dejstvo je, da so volitve v Mestni občini Koper še vedno neznanka, lahko se izvedejo marca, lahko pa tudi decembra 2011. V tem času bi začasno izvajanje proračuna bistveno oslabilo delovanje javne uprave in javnih služb, od katerih so odvisni praktično vsi koprski občani. Zato smo prepričani, da Popovič zgolj skriva realno stanje mestne blagajne pred javnostjo in ne želi, da bi se obravnaval proračun. Obenem sklepamo, da je sedanji župan ostal brez zamisli in brez možnosti dodatnega zadolževanja in financiranja proračuna, saj je že povsem jasno, da si je Mestna občina Koper v zadnjih letih naložila izjemna finančna bremena, ki jih bodo odplačevale še bodoče generacije, če pred tem ne bomo celo bankrotirali.

V Oljki – stranki slovenske Istre pozivamo župana Borisa Popoviča k odstopu, saj nezmožnost obravnave proračuna in skrivanje realnega finančnega stanja Mestne občine Koper, kažejo na resne težave pri vodenju mestne občine. Menimo, da Popovič ni več sposoben voditi koprsko občino in vztrajanje na tej poziciji predstavlja vsak dan večjo grožnjo za mestne finance in predvsem za občanke in občane Mestne občine Koper.

 
.