DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Obubožanim občanom MOK odvzemimo še kaj!
Prispeval Lokalni odbor Koper   
Sobota, 02 oktober 2010

Čas zagotovo ni zaveznik preračunljive politike koprskega župana Borisa Popoviča in njegovih »pomagačev« v javnih službah, ki prej kot korist javnosti zastopajo lastne zasebne ali politične interese.

V Oljki – stranki slovenske Istre smo že nešteto krat opozorili na dejstvo, da Popovič namenja javna sredstva večinoma za nekoristne in potratne investicije od katerih občani imajo bore malo. To povzroča močno zadolževanje Mestne občine Koper, znano je namreč, da nosimo neslavni naziv ene izmed najbolj zadolženih občin v Sloveniji, ki se slej kot prej prenese prav na občane.

Včeraj je javnost presunila novica o drastični podražitvi cen za zbiranje in odvoz komunalnih odpadkov. Kot poročajo mediji, bodo koprska gospodinjstva po novem plačevala za kar 69 odstotkov dražjo  smetarino! Podražitev je koprska Komunala že priglasila pri Ministrstvu za okolje in prostor in poti nazaj več ni. Koprska občinska oblast preko Komunale občanom draži osnovne življenjske storitve na račun povsem zgrešene okoljske politike, kjer se v zadnjih osmih letih ni storilo ničesar. Znano je namreč, da je prav Popovič bil eden od glavnih akterjev, ki so minirali nastajanje regijskega odlagališča komunalnih odpadkov konzorcija GOJUP. Poleg tega v vseh letih vodenja občine ni poskrbel niti za alternativo odlagališču v Sv. Antonu, ki je že več kot leto dni zaprt predvsem zaradi pogumne pobude krajanov, ki so bili naveličani sobivanja z nezdravim okoljem in neučinkovite okoljske politike Popovičeve občinske uprave.

Dražje račune bomo občani Mestne občine Koper plačali že z oktobrskim obračunom cen za komunalne storitve. Poleg dražje smetarine na računu koprske Komunale nas čaka še dražja kanalščina, ki jo bo obračunal Rižanski vodovod. Kot so sporočili iz Mestne občine Koper, naj bi koprska gospodinjstva iz naslova te podražitve za isto količino porabljene vode plačala kar 42,7 odstotka več.

Popoviča in predstavnika javnih služb sprašujemo ali se zavedajo, da živimo v izjemnih kriznih časih, ko naši občani s težavami prebijejo mesec in mukoma zberejo dovolj sredstev za osnovne življenjske potrebščine. Kopičijo se vrste pred Rdečim križem, vse več občanov živi na robu preživetja, z le nekaj evri socialne pomoči.

Zdajšnje podražitve ostro obsojamo in trdimo, da so posledica zgrešene mestne politike Popoviča. Obenem pa razkrivajo časovni val podražitev javnih storitev, na katerega smo v Oljki – stranki slovenske Istre že vseskozi opozarjali. Podražitve so namreč prišle tik pred občinskimi volitvami, ki so sicer v Mestni občini Koper začasno zamrznjene. Jasno je namreč, da je blagajna Mestne občine Koper povsem prazna in si ne more več privoščiti »predvolilnih doplačil« za odvoz komunalnih storitev na skrite lokacije. Sedaj bomo Popovičeve manevre neposredno plačali kar sami občani!

 
.