DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Tudi Ankaran ima svojo krajevno skupnost
Prispeval Bruno Korasa   
Četrtek, 02 september 2010

Navajeni smo županovega slavnostnega rezanja trakov v predvolilnem času, tako je bilo tudi v ponedeljek v Ankaranu in verjamemo, da bo takih slovesnosti še veliko do volilnega molka.

Zloraba javnega, mestnega premoženja za politične ambicije koprskega župana Borisa Popoviča in njegovih občinskih svetnikov, ki v občinskem svetu skrbno dvigajo roke tudi za povsem zgrešene, neracionalne in veliko krat škodljive projekte, je že nekaj let na dnevnem redu koprskega političnega prostora.

Da je zadnja pridobitev za Ankaran hvalevredna, je nedvomno. Dejstvo pa je tudi, da je to edina investicija, katere so bili Ankarančani deležni v dolgih letih. Ankaran je v zadnjih letih stagniral in na mnogih področjih tudi nazadoval, kot še številni drugi kraji izven koprskega mestnega jedra. Popovič je prebivalcem Ankarana ponudil bistveno premalo, zaslužili bi si namreč veliko več, že zaradi skrajnega mešetarjenja in trgovanja z zemljišči v tej krajevni skupnosti. Na žalost pa so se Ankarančani Popoviču zapisali kot drugorazredni občani. To jim je nazadnje dokazal ob agresivnem udejstvovanju pri nasprotovanju in poteptanju referendumsko izražene volje, še huje pa preko razprodaje dragocenih zemljišč, ki so prepuščena nepremičninskim špekulacijam.

V slavnostnem govoru Popovič ni pozabil na drugače misleče, ali kot nas sam imenuje, »destruktivno opozicijo«. Destruktivni najbrž zato, ker ne podpiramo obročnega uničenja Mestne občine Koper, njenega premoženja, kulturne dediščine in mestnih financ. Popovič veliko krat ve povedati tudi, da uresničuje program, ki so mu ga na volitvah zaupali volivci. Koprskega župana bi želeli spomniti, da ima tudi Krajevna skupnost Ankaran legitimno izvoljeno predstavniško telo. Zato bi ga vprašali, zakaj predstavniki najvišjega lokalnega organa niso bili uradno vabljeni na ponedeljkovo slovesnost? Mar Popovič ne premore toliko političnega ali vsaj osebnega bontona, da bi spoštoval voljo ljudstva v vseh primerih in ne le takrat, ko to ustreza njegovim interesom?

Razžaloščeni smo nad tem, da je Popovič v zadnjih letih povsem razdvojil koprske občane, kjer so deležni pohvale le tisti, ki nemo opazujejo njegovo veliko krat neracionalno početje. Zlasti nesprejemljiva je zloraba javnih sredstev ali prireditev, da bi tako razdvojenost še poglobil, zato smo tudi prepričani, da Mestna občina Koper potrebuje boljšega župana, takega, ki bo spoštoval in sprejel tudi različna mnenja in stališča svojih krajanov.

 
.