DomovStatutProgramHimna/pesemArhiv novicKontakt
Novice 2010
Srečno 2011!
Prispeval Viktor Markežič   
Petek, 24 december 2010
Zvrhano mero optimizma,
veliko dozo energije,
ravno prav udobja,
predvsem pa zdravja, sreče in prijateljstva!
 
Lepe praznike in srečno 2011!
 
Občina Ankaran je simbol demokracije in vladavine prava
Prispeval Viktor Markežič   
Ponedeljek, 06 december 2010

V Oljki – stranki slovenske Istre s ponosom pozdravljamo nedavno odločitev Ustavnega sodišča, ki je sprejelo zgodovinsko odločitev in naložilo Državnemu zboru, da odpravi ugotovljeno protiustavnost zakona o ustanovitvi občin ter določitvi njihovih območij.

Naj poudarimo, da smo v Oljki – stranki slovenske Istre načelno bili vedno proti drobljenju Mestne občine Koper, vendar smo glasno zagovarjali pravico do samoodločanja prebivalcev Ankarana in absolutno spoštovanje referendumsko izražene volje do odcepitve od Mestne občine Koper. Nenazadnje je taka odločitev temeljila na stiski krajanov Ankarana, ki so bili dolga leta žrtve kolonialistične politike župana Borisa Popoviča, ki je ta kraj videl le kot priložnost za netransparentne nepremičninske zaslužke.

Več ...
 
Občanom beda, županu razkošje
Prispeval Valter Krmac   
Petek, 03 december 2010

Po nedavnem poročanju časnika Žurnal24 o nameravani gradnji županove pisarne v velikosti 240 m2, se v Oljki čutimo dolžni, da opozorimo na nesmotrno trošenje davkoplačevalskega denarja. Stiska ljudi in povečanje revščine na eni strani, nesmotrna gradnja v času gospodarske krize na drugi strani, so razlogi, ki bi morali odgovorne siliti v racionalne odločitve pri investicijah.

Kazalniki uspešnosti obalno - kraškega gospodarstva kažejo zelo slabo, saj se je regija po neto poslovnem izidu gospodarskih družb v regijah uvrstila na zadnje mesto v državi. Zadolženost občine je v zadnjih letih skokovito narasla, tako da smo se iz stanja nezadolženosti občine v konjunkturnih časih znašli z dolgovi v kriznih časih. Po nedavnem poročanju časnika Finance, se je občina v letu 2009 zadolžila za 500 € na prebivalca; za leto 2010 še nimamo podatkov. Lahko pa pričakujemo dodatne zadolžitve, ker je bilo v letu 2010 kar nekaj obsežnih investicij. Javno zasebno partnerstvo pri gradnji bazenskega sklopa je samo slepilni manever pri prikazovanju realne zadolženosti. Prostore v katere se bo selila občinska uprava, bo potrebno plačati. Gre za novo zadolžitev!

Več ...
 
Starman s krajani Škofij - Več za stanovanja za mlade in oskrbo v KS
Prispeval OZJ   
Četrtek, 25 november 2010

Janez Starman, kandidat za koprskega župana, ter predstavniki strank predlagateljic njegove skupne kandidature Oljka, SD, Zares in LDS so se včeraj srečali s krajani, ki živijo na območju koprske krajevne skupnosti Škofije. Srečanja se je udeležil poslanec državnega zbora Franco Juri (Zares), ki ima na Škofijah tudi poslansko pisarno.

Razpravljavci so med drugim opozarjali na številne dolgoletne obljube o vlaganjih v kanalizacijo, ceste, šolo, vrtec, ki še zdaj niso realizirane. Predstavniki mladih so poudarili, da je nezaslišano, da si celo tisti mladi, ki imajo relativno dobro plačano delo, ne morejo privoščiti nakupa stanovanja v domači občini. Kot odgovor na to bi lahko bil občinski stanovanjski fond, saj je v občini veliko zapuščenih objektov, kjer bi lahko uredili stanovanjske prostore in jih ponudili v odkup ali najem mladim družinam. Samo, če bi se za nekaj časa odrekli investiciji v Semedelsko promenado, bi lahko s tem denarjem pomagali rešili stanovanjski problem vsaj sto mladih družin.

Več ...
 
Razrešiti krivce za slabo poslovanje Komunale in terjati odgovornost
Prispeval Viktor Markežič   
Torek, 16 november 2010

Po nekaj milijonski finančni injekciji, ki so jo Popovičevi občinski svetniki brez kančka slabe vesti izglasovali javnemu podjetju Komunala Koper na zadnji seji občinskega sveta, pozivamo koprskega župana Borisa Popoviča, da ugotovi neposredne krivce za katastrofalno poslovanje podjetja, ki sicer deluje v monopolnem okolju in od njih zahteva neposredno odgovornost.

Dejstvo je, da bodo občani Mestne občine Koper oškodovani za več milijonov evrov, ki bi se lahko namenili nujnim socialnim programom, saj je gospodarska kriza močno prizadela številne šibke družine v občini. Prav tako je tudi dejstvo, da je nujnost po dodatnih milijonih za poslovanje koprske Komunale samo posledica politične preračunljivosti Popoviča in vseh njegovih podrejenih, ki so ob povsem propadli politiki na področju zbiranja, odvoza in deponiranja smeti, javnosti želeli skriti realno stanje.

Več ...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
.